Stefan Everts: "De rest van mijn leven nog zo afzien? Wil er niet over nadenken"

  Stefan Everts heeft sinds kort zijn eigen radioprogramma op Radio Benelux.

  Bijna anderhalf jaar geleden werd Stefan Everts getroffen door malaria. X aantal operaties verder blijft de motorcrosslegende voortrevalideren. "Ik heb pijn bij elke stap die ik zet. Maar ik blijf positief", vertelt Everts.

  Everts: "We blijven zo goed mogelijk doorgaan"

  Stefan Everts (47) zweefde eind 2018 tussen leven en dood, nadat hij besmet was geraakt met malaria.

   

  De tienvoudige wereldkampioen ontwaakte uit een kunstmatig coma en moest meerdere tenen laten amputeren. Hoe gaat het nu met hem?

   

  "Op zich gaat het allemaal heel goed met mij. Ik heb al veel vooruitgang gemaakt. Maar ik heb wel nog altijd veel last van mijn rechtervoet", zegt Everts.

   

  "9 weken geleden onderging ik een operatie. Mijn linkervoet is er een heel groot stuk op vooruitgegaan. Maar mijn rechtervoet is de laatste week hervallen. Ik heb veel pijn tijdens het wandelen."

   

  "Momenteel is die dagelijkse pijn te verdragen. Maar als ik de rest van mijn leven zoveel moet afzien bij elke stap die ik zet… daar wil ik eigenlijk niet over nadenken."

   

  Maar Everts houdt de moed erin. "Ik blijf altijd positief. Soms heb ik wel eens een moeilijk momentje, maar dat is niet meer dan normaal. We blijven zo goed mogelijk doorgaan. Ik heb als  topsporter een beetje geleerd hoe dat moet."

  Soms heb ik wel eens een moeilijk momentje, maar dat is niet meer dan normaal. 

  Stefan Everts

  "Flashbacks als ik reportages zie van coronapatiënten"

  Is Everts bang om besmet te geraken met het coronavirus? "Als ik in reportages zie hoe de mensen afzien in de ziekenhuizen, zou ik dat virus toch niet willen hebben."

   

  "Ik weet perfect wat die mensen moeten doorstaan als ze terugkomen uit een coma van minstens 2 à 3 weken. Je bent dan niks meer, alles is dan weer weg. Ik krijg flashbacks naar een jaar geleden als ik die reportages zie."

  Stefan Everts: "Ik probeer genoeg afleiding te hebben"