Deejay Stefan Everts heeft eigen programma: "Topplaten om je problemen te vergeten"

  Muziek is altijd de 2e passie geweest van Everts.

  Muziek is altijd de 2e passie geweest van Everts.

  Motorcross-icoon Stefan Everts is sinds kort ook te vinden achter de knoppen van de lokale radiozender Benelux in Beringen. Everts presenteert er elke maandagavond een eigen radioprogramma van 20 tot 21 uur.

  Everts: "Ik heb vroeger nog drumlessen gevolgd"

  "Een paar weken geleden waren mijn zoon Liam en ik uitgenodigd naar een praatprogramma op Radio Benelux", legt Stefan Everts uit.

   

  "Enkele dagen na de de uitzending kreeg ik de vraag of ik geen eigen radioprogramma wou presenteren. Ik was aangenaam verrast, maar ik zag het eerst niet meteen zitten."

   

  "Muziek is altijd mijn 2e passie geweest, na motorcross. In de jaren 90 heb ik nog drumlessen gevolgd. Maar ik had niet hetzelfde talent voor muziek als ik voor motorcross had."

   

  Het programma van Everts is elke maandag (tussen 20 en 21 uur) te beluisteren op Radio Benelux. "Ik neem de luisteraar mee doorheen mijn favoriete platenkeuze", zegt Everts.

   

  "In elke uitzending zal ik telkens een speciale herinnering oprakelen bij een speciaal nummer. Soms zijn het leuke verhalen, soms minder leuke."

   

  Welk soort muziek mogen we verwachten? "Muziek uit de sixties, seventies, eighties, nineties, rock, metal, dance, new beat, new wave. Alle stijlen door elkaar. Er zitten ook nummers bij die nooit een hit zijn geweest. Maar het zijn wel allemaal topplaten." (lees voort onder de video)

  Deejay Stefan Everts in actie

  "Ik hou van nummers met emotie"

  "Muziek heeft me al altijd kracht en ontspanning gegeven", voegt Everts er nog aan toe.

   

  "Door topplaten kan je je problemen vergeten. Ik ga vaak op zoek naar die ene topplaat, die ik dan grijsdraai."

   

  "Voor mij is het belangrijk dat er veel emotie in een nummer zit. De laatste tijd leg ik vaak een plaat op van Praga Khan, namelijk "Down I go". Dat is een nummer met veel drama. Daar hou ik van."

  Everts: "Het zijn allemaal topnummers in mijn programma"