• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  POLL: U zet Daniel Ricciardo of Mick Schumacher in de Ferrari van Vettel

  Daniel Ricciardo en Mick Schumacher

  Dragen Daniel Ricciardo of Mick Schumacher volgend seizoen een rode overall in de Formule 1?

  Wie neemt volgend seizoen het zitje van Sebastian Vettel over bij Ferrari? Volgens u wordt het de goedlachse Australiër Daniel Ricciardo of Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher. Ze krijgen bijna evenveel stemmen in onze Ferrari-poll.

  De 5 kandidaten op een rij

  De geruchtenmolen in de Formule 1 draait flink rond en verspreidt verschillende namen die Sebastian Vettel kunnen opvolgen bij Ferrari:

   

  • Antonio Giovinazzi (Italiaan - 26 jaar): ligt al onder contract bij Ferrari. Rijdt nu voor het kleinere team Alfa Romeo dat met een motor van Ferrari racet.

  • Mick Schumacher (Duitser - 21 jaar): zoon van 7-voudig wereldkampioen en Ferrari-legende Michael Schumacher. Maakt deel uit van de academie van het team en is momenteel actief in de Formule 2, de wachtkamer voor de Formule 1.

  • Carlos Sainz junior (Spanjaard - 25 jaar): zoon van rallylegende Carlos Sainz. Reed vorig jaar een mooi seizoen bij McLaren. Dit jaar loopt zijn contract af bij het team.

  • Daniel Ricciardo (Australiër - 30 jaar): de goedlachse coureur beleeft tot nu toe weinig plezier aan zijn overstap van Red Bull naar Renault. Bij Ferrari kan hij weer meedoen voor de prijzen. Heeft bovendien roots in Italië.

  • Lewis Hamilton (Engelsman - 35 jaar): de rijder van de voorbije jaren. Als 6-voudig wereldkampioen maakt hij deel uit van de Mercedes-carrosserie, maar wat als het Duitse topteam stopt met Formule 1? Dat gerucht doet de ronde. Mercedes zou wel nog actief blijven als motorleverancier in de Formule 1.

  Meer over het afscheid van Vettel bij Ferrari: