Monobob wordt nu ook ingevoerd bij de vrouwelijke bobsleesters

  Vanaf komende winter zullen vrouwelijke bobsleesters ook mogen racen op het circuit met een monobob. Dat maakte de Internationale Bobsleefederatie (IBSF) bekend. Tot dusver raceten vrouwen enkel in een bob per twee of per vier.

  De beslissing werd genomen tijdens een bijeenkomst van de Uitvoerdende Raad van de IBSF, via videoconferentie. De discipline moet op de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking ook op het programma staan.

   

  Vrouwen zullen komende winter dus kunnen racen met een monobob tijdens de wedstrijden van de Wereldbeker, Europacup en Noord-Amerikaanse Series. Er staan in het seizoen 2020-2021 ook vijf wedstrijden op het programma onder naam 'IBSF Women's Monobob World Series'. De gewonnen punten daarbij zullen opgeteld worden bij de tweemansbob.

   

  De IBSF gaf nog aan voorlopig haar seizoen op een normale manier voor te bereiden, ondanks de wereldwijde coronacrisis.