• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mogen Premier League-spelers voorlopig geen tackles uitvoeren op training?

  Er ligt een draaiboek klaar voor Alderweireld en co.

  Witte rook over de herneming van de Premier League is er nog niet, maar de Engelse clubs mogen hun trainingsarbeid stilaan opvoeren. Wellicht mogen de groepstrainingen vanaf maandag opgeschaald worden, al gelden er nog strikte maatregelen.

  De Britse openbare omroep BBC kon een document inkijken dat aan de Engelse clubs is bezorgd. Het protocol bevat richtlijnen en aanbevelingen over hoe de groepstrainingen moeten verlopen.

   

  Opvallend: je ploegmaat tackelen behoort voorlopig niet tot het takenpakket op training.

   

  Na elke sessie moeten ook alle attributen op het veld ontsmet worden: doelpalen, kegeltjes, cornervlaggen, ballen en zelfs het oefenterrein.

   

  De spelers zouden twee keer per week op het virus getest worden en hun lichaamstemperatuur zou dagelijks gecontroleerd worden.

   

  Social distancing blijft de norm en dat betekent dat spelers niet samen naar het trainingscomplex mogen afzakken en ook niet in groepjes naar huis mogen terugkeren. Ook het gebruik van openbaar vervoer wordt afgeraden.

   

  De groepstrainingen zouden maandag hervatten, al zou een sessie beperkt moeten worden tot 75 minuten en zou er met trosjes van maximaal 5 spelers gewerkt mogen worden.