L'Equipe twijfelt niet meer: "CCC zet wielersponsoring eind dit jaar al stop"

  CCC lijkt te verdwijnen uit het peloton.

  Er werd al een tijdje voor gevreesd, maar de coronacrisis heeft ook op het peloton een zichtbare impact. CCC, de hoofdsponsor van het team rond Greg Van Avermaet, stapt eind 2020 uit de wielersport, zo bericht L'Equipe. De Poolse geldschieter had nog een contract tot eind 2021.

  Bij het uitbreken van de mondiale gezondheidscrisis werd al snel duidelijk dat ook de wielersport niet gespaard zou blijven. Wielerteams hangen hoofdzakelijk af van sponsors en ook die bedrijven zien af tijdens de coronacrisis.

  CCC maakte al heel snel bekend dat het naar financiële zuurstof hapt. De Poolse schoenenproducent heeft financiële kopzorgen en sloot niet uit dat het zou moeten snoeien in de sportsponsoring.

   

  Kopman Greg Van Avermaet en zijn ploegmaats onderhandelen al een tijdje over noodmaatregelen, maar volgens de Franse sportkrant L'Equipe is een opgave van CCC onvermijdbaar. 

   

  CCC zou het seizoen wel nog uitzingen en de renners zouden aan verminderde salarisvoorwaarden koersen. Maar het voorziene contractjaar 2021 wordt niet gehonoreerd.

   

  Bij de ploeg wilde men niet reageren op het bericht, al wordt er wellicht woensdag gecommuniceerd.

   

  Ploegbaas Jim Ochowicz moet dus meer dan waarschijnlijk sneller dan verwacht op zoek naar een nieuwe geldschieter. In 2019 maakte het geraamte van BMC een doorstart onder de Poolse CCC-vlag.

   

  Bij CCC koersen landgenoten Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck.