Primeur: Israel Start-Up Nation organiseert trainingskamp tijdens coronacrisis

  12 renners zijn aanwezig op de stage.

  Wielerploeg Israel Start-Up Nation heeft een flinke stap gezet in de hervatting van het normale leven. In Israël traint een gedeelte van de WorldTour-ploeg samen tijdens een kort trainingskamp. De nodige voorzorgsmaatregelen worden uiteraard gerespecteerd. 

  Een gezamenlijke ploegstage, het lijkt sinds de coronacrisis een ver verleden. Maar bij Israel Start-Up Nation, dat afgelopen winter de WorldTour-licentie van Katjoesja heeft overgenomen, blijven ze niet bij de pakken zitten.

   

  Aangezien de strikte maatregelen in Israël niet langer van kracht zijn, verzamelt een beperkte delegatie zich in het land voor een korte stage van zo'n 3 dagen.

   

  De groep wordt beperkt tot maximaal 20 personen - renners en staf - en respecteert alle voorschriften.

   

  De lichaamstemperatuur wordt geregeld gecontroleerd, het eten wordt in dozen geleverd en de maaltijden worden niet samen genuttigd. Overlegmomenten worden in de buitenlucht gehouden en verzorgers dragen mondmaskers tijdens de behandeling van de renners.

   

  De aanwezige renners zijn alvast zeer enthousiast. "En ik voel me ook veilig", benadrukt de Israëlische renner Guy Niv.

   

  Een "normaal" trainingskamp is nog niet aan de orde door de reisbeperkingen wereldwijd. Voorlopig zijn alleen Israëlische renners aanwezig. Bij de WorldTour-ploeg liggen ook landgenoten Ben Hermans, Tom Van Asbroeck en Jenthe Biermans onder contract.