• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chinese investeerder: "We zagen KV Oostende als een opportuniteit"

  Chien Lee.

  Na veel vijven en zessen is KV Oostende overgenomen door Pacific Media Group (PMG). De nieuwe zakenpartner Chien Lee verduidelijkt aan onze redactie wat zijn plannen zijn met de kustploeg. "We denken vooral op lange termijn", benadrukt de Chinese investeerder.

  "Er moet nog wat papierwerk geregeld worden, maar KV Oostende wordt onze 4e Europese investering", lacht Chien Lee, de steenrijke Chinese zakenpartner van KV Oostende.

   

  "We zagen veel potentieel in deze club. We kunnen dit team versterken met onze data-aanpak en we kunnen ook sponsors aanbrengen. Er is ruimte om te verbeteren en we zien dit als een opportuniteit."

   

  "We denken vooral op lange termijn. We moeten stap per stap gaan, want het kost tijd om een ploeg te bouwen."

   

  PMG laat zich gidsen door data. "We gebruiken data om talenten te identificeren. We zijn gefocust op jongeren, maar het gaat niet enkel om de leeftijd. Al heb je natuurlijk tijd nodig om een speler te verbeteren. Als iemand nog jong is, dan heb je meer tijd om hem voor te bereiden op de volgende stap."

   

  "Met data ontdek je talenten, maar het gebruik ervan zie je ook in andere sporten, in de zakenwereld en zelfs tijdens deze crisis."

   

  "Maar het klopt zeker dat er ook in België heel veel talent is. Daar twijfelen we niet over. En ook de jeugdopleiding van KVO blijft heel belangrijk."

  Met data ontdek je talenten, maar het klopt zeker dat er ook in België heel veel talent is. Daar twijfelen we niet over. En ook de jeugdopleiding van KVO blijft heel belangrijk.

  Chien Lee

  "Je hebt altijd ups en downs"

  Nice werd al verkocht, maar in de portefeuille van PMG zitten ook het Zwitserse FC Thun en het Engelse Barnsley. Dat zijn niet meteen succesverhalen.

   

  "Het vraagt tijd om vooruitgang te boeken. Daar maken we ons geen zorgen over. Je hebt altijd ups en downs en daar houden we rekening mee."

   

  "Op korte termijn moeten we bij Oostende een ploeg bouwen en evenwicht vinden in de clubstructuur."

   

  Over het lot van de huidige spelerskern en de technische staf wil de Chinees-Amerikaanse zakenman niet in detail treden.

   

  "Als deze coronacrisis achter de rug is, dan komen we de ploeg steunen. Ik kan niet wachten om in het stadion te zijn. We zullen er zijn."