Valencia vervangt Parijs als organisator van eindfase EK basketbal voor vrouwen

  The Belgian Cats veroverden 3 jaar geleden zilver op het EK.

  The Belgian Cats veroverden 3 jaar geleden zilver op het EK.

  Als de Belgian Cats zich plaatsen voor het EK en doorstoten naar de halve finales, zal Valencia "the place to be" zijn. De Spaanse stad neemt de organisatie van de eindfase over van Parijs. 

  Het EK basketbal voor vrouwen vindt volgend jaar plaats van 17 tot en met 27 juni, een maand voor de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus).  

   

  Spanje en Frankrijk organiseren het EK normaal gezien samen. In Valencia zouden 2 groepen al hun wedstrijden afwerken. Parijs was normaal het decor voor de 2 andere groepen en de eindfase (halve finales en finale).

   

  Maar de Internationale Basketbalfederatie (FIBA) maakte vandaag bekend dat Valencia de eindfase van Parijs overneemt. De FIBA preciseerde niet of dat door de coronacrisis is.

   

  De Belgian Cats, die geplaatst zijn voor de Spelen, staan op kop in hun EK-kwalificatiepoule na zeges tegen Oekraïne en Finland.

   

  De Belgische vrouwen trekken voor hun volgende kwalificatiewedstrijd op 12 november naar Oekraïne. De 9 groepswinnaars stoten samen met de 5e beste tweedes door naar de eindfase van het EK.