Standard: "Geen degradant? Dan ook geen kampioen dit seizoen"

  Standard-voorzitter Bruno Venanzi

  De afhandeling van de Jupiler Pro League dit seizoen begint een soap te worden. Een werkgroep moet een voorstel formuleren voor een stemming, maar de ploegen komen om beurt af met hun eigen voorstellen.

  Na Club Brugge heeft ook Standard maandag een mail gestuurd naar de Pro League om daarin het Luikse standpunt toe te lichten. Standard pleit daarin voor coherentie en het behoud van een competitie met 16 ploegen.

   

  "We moeten consequent zijn", schrijft Standard-voorzitter Venanzi. "Als we de rangschikking na 29 speeldagen definitief beschouwen, moeten de sportieve gevolgen over de titel en de degradatie gelijk zijn. Als we beslissen om geen degradant aan te duiden, mogen we ook geen kampioen kronen."

   

  Club Brugge brak afgelopen weekend een lans om de Jupiler Pro League volgend seizoen te organiseren met 18 ploegen, dus met Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot.

   

  Standard wil niet sleutelen aan de competitieformule en is daarom voorstander om de 1B-finale af te werken achter gesloten deuren, al dan niet op neutraal terrein. Zo kan de winnaar de plaats van Waasland-Beveren innemen. Standard hoopt ook dat de bekerfinale nog gespeeld kan worden.

  Een werkgroep van de Pro League legt op dit moment de laatste hand aan een aantal voorstellen om de competitieformules, de modaliteiten voor stijgen en dalen en de verdeling van de Europese tickets te bepalen. Die werkgroep zal zijn voorstellen vrijdag op tafel gooien op een Algemene Vergadering.