Geen herstart van Premier League? "We houden alle opties open"

  Wembleystadion

  Vormt Wembley het decor voor "Project restart" of niet?

  De Engelse clubs willen hun seizoen toch niet afwerken in neutrale stadions. Dat verkondigde de CEO van de Premier League, Richard Masters. "We werken hard aan een oplossing waarin iedereen zich kan vinden."

  De Britse regering maakte eerder op de dag voorzichtig de weg vrij om in juni de competitie te hervatten achter gesloten deuren. De voorbije weken werd druk gespeculeerd dat dat op enkele neutrale terreinen zou zijn, maar dat willen de clubs nu toch niet.

   

  "De clubs verkiezen om hun thuiswedstrijden in eigen huis te spelen, indien mogelijk. Dat lijkt me evident", zegt Richard Masters, "maar we moeten luisteren wat de autoriteiten ons vertellen. Voor sommige clubs is dit punt belangrijker dan voor anderen. De dialoog gaat voort."

   

  Vooral de clubs die nog vechten tegen de degradatie zouden ijveren voor wedstrijden in hun eigen stadion. Ze vrezen anders in de eindspurt van de Premier League benadeeld te worden.   

   

  "We werken hard aan een oplossing waarin iedereen zich kan vinden", vervolgde Masters. "We blijven met de spelers en trainers praten. De komende week staan er nog verschillende vergaderingen op het programma."

  Geen herstart? "We moeten alle opties openhouden"

  In Engeland wordt druk gewerkt aan "Project Restart", waarbij de 92 resterende competitiewedstrijden in een korte tijdspanne kunnen afgewerkt worden. 

   

  Richard Masters gaf echter ook toe dat er gesproken werd over de gevolgen van het definitief stopzetten van de Premier League. "We moeten alle opties openhouden."

   

  Als de competitie niet hervat zou worden, zou het eindklassement bepaald worden aan de hand van het gemiddelde aantal punten per wedstrijd. Er zouden ook nog steeds ploegen moeten degraderen. Bij een stopzetting van de Premier League zouden de clubs 870 miljoen euro aan tv-rechten moeten terugbetalen.