• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Polsstokspringster Aurélie De Ryck (27) houdt topsport voor bekeken

  Aurélie De Ryck

  Aurèlie De Ryck, voormalig Belgisch recordhoudster in het polsstokspringen in zaal, zet een punt achter haar topsportcarrière. De Ryck is nog maar 27. "Het is heel raar om het te aanvaarden", zegt De Ryck.

  Aurélie De Ryck had voor zichzelf al uitgemaakt dat 2020 haar laatste jaar als topsporter zou worden. "Ik had van het EK in Parijs een hoofddoel gemaakt en er stonden afscheidswedstrijden gepland, maar dat valt allemaal weg", zegt De Ryck aan atletieknieuws.be. 

   

  Door het coronavirus valt dat afscheid in het water. De Ryck, die in 2019 nog het BR polsstokspingen in zaal in handen had met 4,35 meter, heeft een praktijk als kinesiste en wil zich daar nu op richten. "Ik verlies mezelf in de combinatie van trainen en werken."

  Bekijk het interview met Aurélie De Ryck op atletieknieuws.be