• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse regering zet de deur open voor herstart Premier League na 1 juni

  De Britse regering heeft een stappenplan voorgesteld om uit de lockdown te komen. In de tweede fase, die ten vroegste op 1 juni kan beginnen, is er plaats voor sportactiviteiten achter gesloten deuren.

  De Britse regering heeft een document van 50 pagina's gepubliceerd dat Groot-Brittannië uit de lockdown moet loodsen. In dat stappenplan is ook plaats voor sport.

   

  Ten vroegste vanaf 1 juni mogen sportactiviteiten achter gesloten deuren plaatsvinden. "Met de intentie om de sport uit te zenden en geen risico te hebben op sociaal contact op grote schaal."

   

  Sportstadions openstellen voor het publiek zal pas veel later gebeuren. "Als het aantal besmettingen met het coronavirus significant is afgenomen en mogelijk pas als er een vaccin of doeltreffend medicijn is."

  Premier League hoopt op herstart in juni

  De tweede fase van het Britse stappenplan is goed nieuws voor de Premier League. De clubs uit de Premier League zitten maandag opnieuw samen om "Project Restart" te bespreken. De competitie werd op 13 maart stopgezet, met nog 92 wedstrijden op de teller.

   

  De eersteklassers hopen in juni weer te kunnen spelen. Een heikel punt op de vergadering is de discussie over waar de resterende wedstrijden afgewerkt kunnen worden. Verschillende clubs uit de onderste regionen van de Premier League gaan er niet mee akkoord om dat op neutraal terrein te doen. Zij vrezen een concurrentienadeel zonder thuiswedstrijden.