Anderlecht gaat samenwerken met RC Mechelen: "Een eer voor Racing"

  Racing Mechelen treedt toe tot het Anderlecht-netwerk.

  Anderlecht heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met Racing Mechelen, dat volgend seizoen uitkomt in de 3e amateurklasse. De clubs gaan samenwerken op jeugdniveau.

  Anderlecht werkt al enkele jaren samen met een handvol clubs. Naast Berchem Sport, Turnhout, Heur-Tongeren, Eendracht Mazenzele Opwijk, KSV Oudenaarde en Tempo Overijse gaat paars-wit nu ook in zee met Racing Mechelen.

   

  "De uitwisseling van kennis en inbreng van expertise, het ontdekken en scouten van jong Belgisch talent en opleiding zijn de pijlers van deze akkoorden", klinkt het op de website van Anderlecht.

   

  "Anderlecht bouwt al enkele jaren duurzame relaties op met clubs die een kwalitatieve jeugdopleiding aanbieden. In dat kader zal de jeugdopleiding van Anderlecht vanaf volgend seizoen een officiële samenwerking opstarten met traditieclub Racing Mechelen."

  Het is een eer voor Racing Mechelen dat een monument in het Belgische voetbal als Anderlecht met ons in zee gaat.

  Racing-voorzitter François De Keersmaecker

  Jean Kindermans, hoofd opleidingen bij Anderlecht: "Racing Mechelen is niet alleen een club met naam en faam, maar is er ook in geslaagd om een duidelijke visie inzake jeugdopleiding neer te zetten en te implementeren. Ik ben ervan overtuigd dat de uitwisseling van kennis en het opsporen van jonge talenten uit de regio beide clubs zal ondersteunen op midden lange termijn."


  Ook Racing-voorzitter François De Keersmaecker is tevreden. "Het is een eer voor Racing Mechelen dat een monument in het Belgische voetbal als Anderlecht met ons in zee gaat", zegt de voormalige bondsvoorzitter. "Marketing-gewijs, maar dit is vooral vanuit sportief oogpunt zeer belangrijk."

   

  "Deze samenwerking met wederzijdse beïnvloeding van ideeën en werkmethodes kan onze jeugdopleiding alleen maar op een hoger echelon zetten. Anderlecht heeft veel vakmensen in zijn jeugdacademie. Die kennis zullen zij aan ons doorgeven, dat komt zowel onze jeugdspelers als -trainers ten goede."