KVO-voorzitter Dierckens: "Was een heel stresserende race tegen de tijd"

  Frank Dierckens is een opgeluchte voorzitter.

  Frank Dierckens is een opgeluchte voorzitter.

  Nu KV Oostende zijn licentie te pakken heeft, valt er bij voorzitter Frank Dierckens een enorme last van zijn schouders. "Ik denk dat alle partijen tevreden zijn, ook Marc (Coucke)", zegt de voorzitter van KV Oostende.

  Dierckens: "Vrijdagmiddag was het zover"

  Mooier kon het weekend gisteren niet eindigen voor voorzitter Frank Dierckens, die met KV Oostende eindelijk de proflicentie voor volgend seizoen heeft.

   

  "Ik ben heel opgelucht", reageert Dierckens. "Ik zal nu eindelijk weer met een gerust hart kunnen gaan slapen. De voorbije maanden was dat minder het geval."

   

  Dierckens en KV Oostende hebben een intense week achter de rug om de gevraagde kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro voor mekaar te krijgen.

   

  "Het geld was al in België en stond geblokkeerd op een rekening. Maar de kapitaalsverhoging was niet gebeurd voordat we naar het BAS gestapt waren", legt Dierckens uit.

   

  "Vorige week maandag werd daar een probleem over gemaakt. Vanaf dinsdag hebben we dan alles op alles gezet om zeker die kapitaalsverhoging te laten gebeuren. En vrijdagmiddag was het zover."

   

  "Het was een enorm stresserende race tegen de tijd. Er moesten heel wat documenten ingevuld en getekend worden. Maar we hebben het gehaald."

  Ik zal nu eindelijk weer met een gerust hart kunnen gaan slapen. De voorbije maanden was dat minder het geval.

  KVO-voorzitter Frank Dierckens

  "We kunnen weer naar de toekomst kijken"

  Dierckens koestert geen wrok tegenover Marc Coucke."Ik denk dat alle partijen tevreden zijn. Marc (Coucke) zal ook blij zijn dat dat hoofdstuk-KV Oostende nu afgelopen is." 

   

  "Voor ons is het een heel belangrijk hoofdstuk dat voorbij is. Ik denk dat we er met PMG een goede partner bij hebben."

   

  Dierckens kan weer vooruitkijken. "We kunnen weer kijken en opbouwen richting de toekomst. Dat is heel belangrijk, voor de supporters, spelers, sponsors en het personeel."

  "Voorkeur voor competitie met 18 teams"

  Hoe mag het competitieformat voor 2020-2021 eruit zien voor Dierckens? "Mijn voorkeur gaat uit naar 18 ploegen, zoals Club Brugge vandaag gemaild heeft naar alle profteams. Op die manier zullen we iets minder wedstrijden moeten spelen dan als er play-offs zouden zijn. Dat zal nodig zijn, want de competitie zal later beginnen."

  Dierckens: "Dit geeft een fantastisch gevoel"