AS: "Real Madrid-lonen krimpen volgend seizoen 30% in, bij Barcelona nog meer"

  Op 1 maart won Real Madrid nog met 2-0 van Barcelona aan de kop van de Primera Division.

  De coronacrisis slaat financiële gaten, ook bij de absolute voetbalgrootmachten. Real Madrid en Barcelona zouden hun loonlast volgend seizoen dan ook flink willen doen dalen. Eden Hazard en co moeten 30 procent inleveren, Messi en maats nog meer. Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde dagblad AS.

  Nadat het huidige seizoen stopgezet was door corona, kwam Real al overeen met zijn spelers om met onmiddellijke ingang 10 procent in te leveren op hun loon. Bij Barça ging het zelfs om 70 procent.

   

  Maar daar blijft het dus niet bij. Voor volgend seizoen komen er nieuwe maatregelen bovenop. De loondaling zou van toepassing zijn op zowel spelers, staf als bestuursleden, niet op de andere clubmedewerkers.

   

  Volgens AS zou Real Madrid op z'n minst 20 procent van haar inkomsten verliezen. Dat komt overeen met zo'n 165 miljoen euro. De geschatte loonlast van enkel het 1e elftal van Real Madrid bedraagt 283 miljoen euro.

   

  Met de salarisverlaging van 30 procent zou de Koninklijke 85 miljoen euro besparen bij de spelersgroep. Daar zou dan nog 15 miljoen euro aan besparingen bij staf en bestuursleden bijgekomen.

   

  Bij Barcelona zou de besparing nog groter zijn. De Catalanen calculeren voor volgend seizoen een daling van hun begroting met 250 miljoen euro in. Barcelona zou door de crisis 120 tot 140 miljoen euro aan inkomsten verliezen. Daarom moeten ook de lonen fors dalen.

   

  Dit seizoen besteedde Barça 60 à 65 procent van haar budget (1.047 miljoen euro) aan salarissen. Dat kwam overeen met 680 miljoen euro aan lonen binnen de hele club. Bij een budgetdaling volgend seizoen tot 750 miljoen euro zouden de lonen moeten terugvallen tot zo'n 450 miljoen euro.