Speelster dient Thiem van antwoord: "Ik ben beste Algerijnse, maar heb geen cent"

  Ines Ibbou is de nummer 620 van de wereld.

  De Algerijnse tennister Ines Ibbou (WTA-620) heeft zich in een video van meer dan 9 minuten gericht tot Dominic Thiem. Ze legt de Oostenrijker uit waarom een noodfonds voor de lager gerangschikte tennissers wel essentieel is.

  Thiem: "Ik ken het circuit van lager gerangschikte spelers"

  Tijdens de coronacrisis is solidariteit een van de kernwoorden in de sportwereld.

   

  Zo sloegen de tennisbonden (ATP, WTA en ITF) en de 4 grandslamtoernooien de handen in elkaar om een noodfonds op te richten om de lager gerangschikte tennissers financieel te steunen.

   

  Dat initiatief kwam er na een oproep van Novak Djokovic (ATP-1). Dominic Thiem (ATP-3), daarentegen, was geen voorstander van het noodfonds.

   

  "Ik ken het circuit waarin de lager gerangschikte tennissers spelen, omdat ik daar zelf 2 jaar heb gespeeld", zei Thiem. "Velen zijn onprofessioneel en leven niet 100 procent voor hun vak. Dan doneer ik liever aan mensen en instanties die het geld echt nodig hebben."

   

  Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de Algerijnse Ines Ibbou (WTA-620), die in een lange video op sociale media stevig van leer trok tegen Thiem.

  Velen zijn onprofessioneel en leven niet 100 procent voor hun vak. Dan doneer ik liever aan mensen en instanties die het geld echt nodig hebben.

  Dominic Thiem

  Ibbou: "Mijn ouders zijn geen tennisprofs zoals de jouwe"

  "Beste Dominic", opent Ibbou beleefd. "Ik kom uit een bescheiden gezin uit Algiers. Mijn ouders hadden niks te maken met tennis. Hoe zou mijn carrière eruit gezien hebben als mijn ouders net als de jouwe proftennissers waren geweest? Maar ik verwijt jou niks."

   

  Ibbou haalt ook de situatie in Algerije aan. "Er zijn hier nauwelijks tennistoernooien en er is geen enkele Algerijnse trainer op internationaal niveau. We hebben zelfs geen indoortennisveld. Als het regent, moeten we in een sporthal trainen. Op sponsoring hoeven we ook amper te rekenen."


  "Ik ben de beste speelster van mijn land. Maar ik heb geen cent in mijn zak. Dat is ironisch, vind je niet? Ik ben niet zeker of dat in jouw land of andere Europese landen zou kunnen. Maar het heeft me niet tegengehouden om mijn droom te realiseren."


  "We vragen je niet veel, Dominic. Gewoon een beetje respect voor onze opofferingen", besluit Ibbou.

  Bekijk de repliek van Ibbou: