Lyon-voorzitter: "Juventus-Lyon wordt op 7 augustus gespeeld"

  Krijgen we Champions League-voetbal te zien in augustus?

  Wanneer wordt de Champions League hervat? Volgens Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas wordt Juventus-Lyon (een terugmatch uit de 1/8e finales) op 7 augustus gespeeld in Turijn.

  Door de coronacrisis konden 4 van de 8 terugmatchen niet gespeeld worden in de 1/8e finales van de Champions League.

   

  De UEFA, die nog geen datum voor de herneming naar voren heeft geschoven, zou overwegen om het kampioenenbal in augustus af te werken. En dat lijkt Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas nu te bevestigen.

   

  "Het Champions League-duel tussen Juventus en Lyon wordt op 7 augustus gespeeld achter gesloten deuren", vertelt de Lyon-voorzitter in een interview op de Franse radiozender RTL.

   

  Lyon won de heenmatch op 26 februari met 1-0 tegen Juventus. Tousard maakte toen de enige goal. Onze landgenoot Jason Denayer stond 90 minuten op het veld bij Lyon.

   

  Lyon-voorzitter Aulas is trouwens hevig gekant tegen de stopzetting van de Ligue 1, die gevalideerd werd door de Franse profliga. Hij hoopt in Frankrijk het tij nog te kunnen keren.

   

  "Zoniet, dan laten we Lyon en PSG (al geplaatst voor de kwartfinales) afgeslacht worden door teams die een voorbereiding zullen gehad hebben."   

  Lyon won thuis de heenmatch tegen Juventus dankzij een goal van Tousart.