In beeld: Zien (voetbal)stadions er na de coronacrisis uit zoals in Taiwan?

  Zien de voetbalstadions er na de coronacrisis ook zo uit?

  Kunnen we Taiwan gebruiken als glazen bol voor sportevenementen in Europa na de zomer? 1.000 toeschouwers mochten een baseballwedstrijd bijwonen in de hoofstad Taipei, weliswaar met mondmaskers en op een meter van elkaar.

  Met snelle preventie- en detectiemaatregelen heeft Taiwan de coronacrisis zonder veel kleerscheuren overleefd: amper 440 besmettingen en 6 dodelijke slachtoffers. Het kan dan ook sneller de maatregelen afbouwen.

   

  Na een maand voetbal- en baseballwedstrijden zonder publiek werden vrijdag de poorten van het baseballstadion in de hoofdstad Taipei voor het eerst geopend voor 1.000 toeschouwers. De fans moesten wel hun temperatuur laten meten aan de inkom, een mondmasker dragen en op genummerde plaatsen zitten op minstens een meter van elkaar.

   

  En de thuissupporters mochten meteen juichen: de Fubon Guardians klopten de Uni-President Lions. Baseball is een van de populairste sporten in Taiwan.

  Sfeerbeelden: