Woods en Mickelson treffen elkaar opnieuw in "The Match 2"

  Tiger Woods en Phil Mickelson bij de eerste editie van "The Match".

  Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson gaan opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over 18 holes. Beide golfers krijgen een ster uit de NFL naast zich: Peyton Manning en Tom Brady doen ook mee.

  De tweede editie van "The Match" zal plaatsvinden in Florida op 24 mei. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis te verzachten.

   

  Met de intrede van twee NFL-sterren krijgt de wedstrijd een extra dimensie. Woods zal op de baan worden bijgestaan door Peyton Manning en Mickelson krijgt Tom Brady als ploeggenoot. De opbrengst, geschat op 10 miljoen dollar (circa 9,2 miljoen euro), gaat onder meer naar de bestrijding van corona.

   

  "The Match 2" zal opnieuw zonder publiek worden afgewerkt, met social distancing op de baan. De wedstrijd zal live op televisie en internet worden uitgezonden.

   

  Brady won als quarterback met New England Patriots zes keer de Super Bowl. De inmiddels gestopte Manning werd vijf keer uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de NFL.

  Woods en Mickelson speelden in november 2018 in Las Vegas de eerste editie van 'The Match'. Daarbij was geen publiek aanwezig. Mickelson won in de play-off op de vierde extra hole en verdiende daarmee 9 miljoen dollar (circa 8,2 miljoen euro). Woods bleef met lege handen achter. Het geld, voornamelijk afkomstig van sponsors, ging destijds eveneens naar goede doelen.