UEFA-bestuurslid waarschuwt clubs: "Maak er niet weer zootje van"

  Manchester City werd dit seizoen bestraft wegens het overtreden van de regels van de Financial Fair Play.

  Door de coronacrisis vrezen heel wat voetbalclubs dat ze het jaar zullen afsluiten in de rode cijfers. De Europese voetbalbond roept op om nu vooral geen gekke dingen te doen. "We willen niet terug naar de tijd van de ongelimiteerde schulden."

  Sinds enkele jaren bestraft de UEFA clubs die zich niet houden aan de regels van de Financial Fair Play, die er grofweg op neerkomen dat je niet meer mag uitgeven dan er binnenkomt.

   

  Her en der wordt al gesuggereerd dat er dit seizoen een oogje dichtgeknepen zal worden door de coronacrisis. Maar Lars-Christer Olsson, de voorzitter van de European Leagues, waarschuwt dat dat niet zo zal zijn.

   

  "De clubs mogen de coronacrisis niet aangrijpen als excuus om de toch al grote verschillen nog groter te maken. Dat zou ons terugbrengen naar de tijden dat clubs ongelimiteerd schulden konden opbouwen. Dat zou desastreus zijn."

   

  "Laat ons dus vooral de regels van de Financial Fair Play blijven aanhouden. Anders zijn we straks terug bij af en wordt het weer een zootje."