Moeskroen kruipt opnieuw door oog van de naald en mag ook volgend seizoen in 1A voetballen

  Vreugde bij Moeskroen.

  Moeskroen is andermaal ontsnapt aan de degradatie. Voor het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS) heeft de eersteklasser alsnog een proflicentie gekregen voor volgend seizoen in de Jupiler Pro League. "Dat verdienen we ook, zelfs al zijn er die ons liever zien verdwijnen", reageert voorzitter Patrick Declerck.

  Eerder deze week heeft Moeskroen zich 4 uur lang verdedigd voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De club uit 1A moest eerst en vooral de precaire financiële situatie proberen uit te klaren, want volgens de Licentiecommissie van de voetbalbond is de continuïteit niet gegarandeerd.

   

  Maar vooral de vermeende invloed van makelaars kon Moeskroen opbreken. De voorbije jaren werd meermaals geopperd dat makelaars de touwtjes in handen zouden hebben bij Moeskroen, wat door de wereldvoetbalbond FIFA verboden is.

   

  Toch zette het BAS het licht op groen voor eersteklassevoetbal in Moeskroen. Voor de 5e keer in 6 jaar kruipt de club door het oog van de naald.

  Moeskroen: "Een juiste beslissing"

  "Moeskroen verheugt zich over de juiste en gefundeerde beslissing van het BAS", klinkt het in een mededeling op de clubwebsite. "Het geleverde werk voor de toekomst van onze club is naar waarde geschat."

   

  "We zijn erg blij met dit nieuws", vult voorzitter Patrick Declerck aan. "We hebben erg veel werk gestoken in het licentiedossier en in de toekomst van Royal Excel Moeskroen."

   

  "We moeten het nog altijd stellen met een klein budget, maar we verdienen onze plaats in de hoogste afdeling, zelfs al zijn er die ons liever van het toneel zien verdwijnen."

   

  "Moeskroen heeft niet de gewoonte om de moed op te geven", gaat de voorzitter voort. "Daarom wil ik iedereen bedanken die ons in deze moeilijke periode gesteund heeft. Voor hen blijven we ons inzetten."

  We verdienen onze plaats in de hoogste afdeling, zelfs al zijn er die ons liever zien verdwijnen.

  Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck

  Oostende wacht af

  Eerder deze week kreeg ook Standard groen licht om op het hoogste niveau te blijven. Enkel in Oostende is het nog bang afwachten.

   

  KVO had vandaag een videovergadering met het BAS. De kustploeg moest uitleg geven over de financiële steun van de Amerikaanse investeringsgroep Pacific Media Group (PMG). "We kijken vol vertrouwen uit naar de beslissing", klinkt het aan zee.

   

  "Het BAS had in een tussenbeslissing meer uitleg gevraagd over de kapitaalsverhoging. Op de zitting van vandaag heeft KV Oostende alle stukken aangeleverd die de kapitaalsverhoging aantonen. De zitting duurde slechts 20 minuten en er werden geen bijkomende vragen meer gesteld."

   

  Het BAS zal waarschijnlijk dit weekend een uitspraak doen.