Gert Vande Broek: "Relatief optimistisch over heropstart van nationale competities"

  Voor de Yellow Tigers stond dezer dagen normaal de korte voorbereiding op de Nations League op het programma, maar die vlieger gaat uiteraard niet op. "Voor de speelsters is het grote doel op korte termijn dat ze heel fit aan het seizoen bij hun club kunnen beginnen", zegt de bondscoach.

  "Normaal zouden we nu begonnen zijn met de voorbereiding op de Nations League, waar we over anderhalve week voor 5 weken vertrokken zouden zijn naar de VS, Thailand en China", legt Gert Vande Broek, bondscoach van de nationale volleybalvrouwen, uit.

   

  "We zijn deze week gestart zoals gepland, maar in een andere vorm. We hebben een alternatieve videosessie gehad met de 25 speelsters, afgesloten door een grote quiz. Het was heel leuk."

   

  "De sfeer was ontspannen en er was ook gretigheid om iets te kunnen doen. Ik zag veel engagement bij de groep."

   

  De Yellow Tigers willen trainen, maar dat kan nog niet op de traditionele manier. "We vormen groepjes van 3 à 4 speelsters. We behouden daarbij het grotere doel op langere afstand, maar we plaatsen nu kleine tussendoelen."

   

  "Dat is in eerste instantie fit blijven. Het grote doel op korte termijn is dat de speelsters heel fit aan hun seizoen kunnen beginnen bij hun club. Ik verwacht niet dat we met de nationale ploeg deze zomer een competitieprogramma zullen hebben."

  Ik verwacht niet dat we met de nationale ploeg deze zomer een competitieprogramma zullen hebben.

  Gert Vande Broek, bondscoach Yellow Tigers

  Een blik achter de schermen: tijd voor een quiz bij de Tigers

  "Vaccin nodig voor internationale competities"

  Krijgen we dit jaar überhaupt nog volleybalwedstrijden te zien? Gert Vande Broek: "Ik maak een onderscheid tussen de nationale en de internationale competities."

   

  "Onze testcapaciteit op het virus wordt heel belangrijk. Ik ben relatief optimistisch voor de heropstart van de nationale competities, want die verplaatsingen kun je met de wagen maken en indien nodig individueel."

   

  "Voor de internationale competities ben ik minder optimistisch. Daar heb je de nodige verplaatsingen en we kunnen hier pas over spreken als we een vaccin hebben, denk ik."