Zuid-Korea veroordeelt shorttrackkampioen voor seksuele intimidatie

  De 23-jarige Lim Hyo-jun trok de broek af van een vrouwelijke schaatster.

  De Zuid-Koreaanse shorttracktopper Lim Hyo-jun, goed voor goud op de Olympische Spelen voor eigen volk in Pyeongchang in 2018, heeft van een rechter in Seoel een boete en therapie voorgeschreven gekregen wegens seksuele intimidatie. De 23-jarige schaatster trok voor de ogen van enkele teammakkers de broek van een vrouwelijke collega naar beneden.

  Lim, die de 1.500 meter won op de Spelen 2 geleden en ook nog brons veroverde op de 500 meter, moet een boete van 3 miljoen won (2.267 euro) betalen en 40 uren therapie volgen.

   

  Volgens Zuid-Koreaanse media had de procureur een gevangenisstraf gevraagd. Zijn federatie had de meervoudige wereldkampioen vorig jaar in augustus al een jaar schorsing opgelegd.

   

  Shorttrack is een uiterst populaire sport in Zuid-Korea, maar de sport liep de voorbije jaren meermaals imagoschade op. Zo werd vorig jaar ook de trainer van de dubbele olympische kampioene van 2018, Shim Suk-hee, veroordeeld voor seksuele intimidatie. Hij kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden opgelegd.

   

  Een lid van het mannelijke shorttrackteam werd voor een maand geschorst voor een nachtelijke escapade naar de vrouwenslaapzaal van het trainingscomplex.