"Zoals het er nu voor staat, hopen we zelfs op Memorial met publiek"

  Krijgen we dit jaar nog een Memorial met publiek?

  Wilfried Meert, voorzitter van de Memorial Van Damme, is erg optimistisch over de kansen van de atletiekmeeting op 4 september. De organisatie hoopt zelfs op een editie met publiek.

  Voorlopig zijn massa-evenementen verboden tot eind augustus. "Er zijn nog geen evenementen afgelast na 31 augustus en aangezien wij op 4 september gepland staan, lijkt het me logisch dat we optimistisch zijn", zegt Wilfried Meert.

   

  "Zoals het er nu voor staat, denk ik dat de Memorial zeker zal doorgaan, we weten alleen niet onder welke vorm. We houden met twee scenario's rekening: ofwel zonder publiek, ofwel met een gelimiteerd aantal toeschouwers."

   

  "In een stadion met 50.000 plaatsen, kan je zonder problemen 10.000 mensen gespreid onderbrengen. Ook als het zonder publiek moet, staan we daarvoor open. De mensen snakken naar wat live-sport op tv. We hebben al gepolst of de VRT de aangepaste meeting wil uitzenden, en kregen een volmondige ja."

  Als je Nafi Thiam, Jonathan Sacoor, de Tornados, de Cheetahs en Bashir Abdi samenbrengt, kan je al een mooi programma samenstellen.

  Wilfried Meert

  Niet alleen voor de tv-kijkers, maar ook voor de Belgische atleten wil Meert de meeting graag laten doorgaan. "Als je belt naar Jacques Borlée of Roger Lespagnard zeggen ze hetzelfde: de atleten blijven trainen, stilliggen kunnen ze zich niet permitteren", zegt Meert.

   

  "Er is een grote vraag naar wedstrijden bij onze landgenoten en we hebben ook wel wat te bieden in ons land. Als je Nafi Thiam, Jonathan Sacoor, de Tornados, de Cheetahs en Bashir Abdi samenbrengt, kan je al een mooi programma samenstellen."