Virton vraagt het BAS om meer tijd in zijn licentiedossier

  Virton heeft bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) uitstel gevraagd om enkele documenten te verzamelen in de hoop alsnog een licentie voor volgend seizoen te verkrijgen.

  Virton greep eerder naast een licentie voor de volgende jaargang, maar stapte hierop naar het BAS. De club uit de Gaume verdedigde zijn zaak woensdag meerdere uren tijdens een video-audiëntie.

   

  Het team uit de provincie Luxemburg herhaalde ook dat de groep Promobe Finance (rond Flavio Becca) zijn steun voor de club heeft uitgesproken, maar dat ze weigert om een blanco cheque te geven voor volgend seizoen, omdat het nog helemaal niet duidelijk is (wegens de coronacrisis en andere lopende zaken bij het BAS) hoe de competitie er dan uitziet.

   

  "Promobe Finance vraagt de KBVB om te verduidelijken wat er nu eigenlijk tegenover al die pietlullige licentievoorwaarden staat", klinkt het. "Wat zal het format zijn? Wat gebeurt er met 1B? Wanneer beginnen de wedstrijden? Hoe worden de tv-rechten verdeeld? (...) De voorwaarde om de continuïteit aan te tonen, zonder dat al deze vragen zijn beantwoord, betekent regelrecht machtsmisbruik. We hebben ook gevraagd aan het BAS om zich hierover uit te spreken."

   

  Virton erkende dat de administratie van de club nog niet helemaal op punt staat. "We hebben vooruitgang geboekt, maar er is nog veel voor verbetering vatbaar. Volgend seizoen willen we de administratieve professionalisering voortzetten", klinkt het.

   

  "Daarom hebben we het BAS gevraagd om indien nodig aan te geven wat de tekortkomingen zijn zodat we die binnen een (korte) termijn kunnen aanpassen zodat de licentie kan worden verleend. Dat gebeurde immers ook bij KV Oostende (dat drie dagen uitstel kreeg om de bankgaranties voor te leggen, red.)."     

   

  "De licentiemanager van de KBVB probeert met twijfelachtige volharding het BAS ervan te overtuigen dat de licentie niet aan Virton moet worden verleend", klinkt het nog.

   

  "Aan Virton geen licentie toekennen komt neer op een bedrijf failliet verklaren en spelers, staf en personeel zonder werk zetten. Zo'n faillissement kan enkel bij hoge schulden of een ondermijning van kredieten. Virton bevindt zich in geen van beide situaties en dus zou het faillissement volledig illegaal zijn."

   

  "Als de licentie aan Virton wordt geweigerd, zal de club juridische stappen ondernemen tegen de KBVB om de schade te laten vergoeden. We hebben echter vertrouwen in de magistraten van het BAS en hopen dat die de moed zullen hebben om de echte problemen aan te pakken."