Supertalent Tadej Pogacar verlengt contract bij UAE Emirates tot 2024

  Het 21-jarige rondetalent triomfeerde dit jaar onder meer in Valencia.

  WorldTour-team UAE Emirates heeft de overeenkomst met Tadej Pogacar opengebroken. De 21-jarige Sloveen, vorig jaar bij zijn debuut in een grote ronde derde in de Vuelta, tekende voor een jaar bij tot eind 2024. Hij had nog een overeenkomst met het team uit de VAE tot 2023.

  Pogacar liet de voorbije jaren al heel wat monden openvallen. Samen met Remco Evenepoel wordt hij als een van de grootste talenten van het mondiale peloton beschouwd.

  Tijdens zijn debuutseizoen bij de profs vorig jaar won hij meteen 3 ritten in de Vuelta, een rit en het eindklassement in de Ronde van Californië en een etappe en het eindklassement in de Ronde van de Algarve.

   

  Ook dit seizoen was de youngster al goed op dreef met de eindzege in de Ronde van Valencia, na onder meer dubbele ritwinst, en een etappezege in de stopgezette UAE Tour.

   

  "Ik ben blij om bij het team te blijven", liet Pogacar in een eerste reactie weten op de teamwebsite. "Ik voel me hier heel comfortabel en geloof in het ambitieuze project van het team. De komende 5 jaar worden cruciaal voor zowel mezelf als het team. Hopelijk worden het voor beide partijen vruchtbare jaren."

  Het team maakte het nieuws bekend: