Standard verbreekt de contracten van Orlando Sa en Luis Cavanda

  Luis Pedro Cavanda

  Standard heeft donderdag bekendgemaakt de contracten met verdediger Luis Pedro Cavanda en aanvaller Orlando Sa in onderling overleg te hebben verbroken. Beiden pasten al een tijdje niet meer in de plannen van de Luikse club en speelden dit seizoen geen enkele wedstrijd meer voor Standard.

  Luis Pedro Cavanda is geen speler meer van Standard. De flankverdediger paste al een tijdje niet meer in de plannen van trainer Michel Preud'homme na enkele aanvaringen en mindere prestaties.

   

  De rechtervleugelverdediger streek in de zomer van 2017 neer op Sclessin, de club waar hij ook een deel van zijn jeugdopleiding kreeg. Standard huurde Cavanda in het eerste seizoen van Galatasaray en nam hem in de zomer van 2018 definitief over van de Turkse topclub.

   

  Cavanda kwam de vorige twee seizoenen tot zestig officiële duels voor Standard, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf. Vanaf begin 2019 kwam hij nog slechts sporadisch aan bod. Zijn laatste duel voor de Rouches dateert van 5 mei 2019. Dit seizoen kwam hij niet meer in actie bij Standard.

  Ook Orlando Sa en Standard gaan uit elkaar

  Centrumspits Sa was sinds de zomer van 2018 aan zijn tweede periode op Sclessin bezig. Die was echter duidelijk minder succesvol dan zijn eerste doortocht. Tussen de zomer van 2016 en januari 2018 was Sa als Luikse aanvalsleider goed voor liefst 30 doelpunten in 62 officiële duels.

   

  Na zijn terugkeer bij Standard na een half jaartje bij het Chinese Henan Jianye bleef zijn teller het voorbije anderhalf seizoen staan op amper twee goals in 26 wedstrijden. Dit seizoen speelde hij geen enkel duel meer in het rood-wit van Standard. Zijn laatste optreden dateert van begin april vorig jaar.