Nationale rugbyploeg neemt afscheid van bondscoach Guillaume Ajac

  De Belgische rugbybond Rugby Belgium neemt na zes jaar afscheid van bondscoach Guillaume Ajac. De Fransman gaat een nieuwe uitdaging aan en Belgium Rugby "wil zijn sportieve organisatie heroriënteren met als basis een lokale Belgische permanentie", klinkt het.

  "Samen met zijn staf heeft de bondscoach bijgedragen aan één van de mooiste ervaringen in de Belgische rugbygeschiedenis", strooide de bond met lof.

   

  "Trots maar ook emotioneel, zo voel ik mij tijdens het schrijven van deze zinnen", reageerde Ajac.

   

  "Trots op onze sportieve resultaten, een bijna feilloos parcours in de Rugby Europe Trophy van 2014 tot en met 2016 en het behoud in de REC van 2016 tot op vandaag, met historische overwinningen tegen Portugal, Spanje en Rusland."

   

  "Trots op het feit het Belgische rugby zijn plaats te hebben gegeven in de top 12 van Europa. Trots om jonge beloftes, die ik eerder mocht coachen bij de U19, hun kans te mogen geven en te zien bevestigen in de nationale seniorenploeg."

   

  "Trots om de steun te hebben gekregen van de vaste waarden in de groep. Trots om zoveel fantastische momenten gedeeld te mogen hebben met de smaakmakers van het Belgische rugby en hun trouwe supporters."

   

  "En tenslotte zeer trots om deel uit te maken van de fantastische familie van de Black Devils. Mijn staf en mijn spelers hebben altijd alles gegeven om de Belgische driekleur met trots  te verdedigen. Ik wil hen bij deze hartelijk bedanken. Lang leve de Black Devils en dat we deze fantastische, historische tijd nooit mogen vergeten."