Lommel krijgt goed nieuws bij zijn herexamen voor het BAS

  Lommel redt zijn vel bij het BAS.

  Ook Lommel kan op zijn beide oren slapen. De club uit 1B heeft zijn proflicentie op zak. Lommel greep zijn herkansing bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) dus met beide handen. 

  Ook boven Lommel hingen de voorbije weken donkere wolken. Lommel was gebuisd bij de Licentiecommissie en moest bij het BAS heel wat zaken uit zijn dossier proberen recht te zetten.

   

  De dubieuze rol van eigenaar Udi Shochatovitch was door zijn vertrek al uitgeklaard, maar ook de financiële toestand van Lommel had bij het eerste onderzoek van de Licentiecommissie heel wat vragen opgeroepen. 

   

  Het BAS lijkt zich geen vragen meer te stellen bij de sportieve continuïteit van het nieuwe project, want Lommel laat weten dat het zijn licentie voor 1A en 1B op zak heeft. De zitting bij het BAS duurde slechts enkele minuten.

   

  "Wij voelen een groeiend enthousiasme rond groenwit. Er komen meer supporters. De identiteit van onze club kwam weer bovendrijven en vele nieuwe regionale ondernemers voelen zich betrokken bij ons verhaal. Dankzij hun steun zijn we in staat nieuwe stappen te zetten", klinkt het in een persbericht.

   

  "Nu de licentie binnen is, kunnen we verder in gesprek gaan met partijen die onze groei hebben opgemerkt en ons daarin willen versterken."

   

  Lees hier nog eens voor welke uitdagingen Lommel stond.