57-jarige Evander Holyfield maakt comeback (tegen Mike Tyson?) voor het goeie doel

  Tyson Holyfield

  Een van de meest controversiële momenten uit de bokssport: Mike Tyson bijt een stuk uit het oor van Evander Holyfield.

  Bokslegende Evander Holyfield is van plan om op zijn 57e een laatste keer de ring in te stappen. Niet om zijn eigen zakken te vullen, maar die van een organisatie die zich inzet voor kinderen die getroffen zijn door het coronavirus. Misschien wordt zijn tegenstander wel zijn oude rivaal Mike Tyson, want die zinspeelde onlangs ook op een comeback.

  Evander Holyfield veroverde tot 4 keer toe de wereldtitel bij de zwaargewichten. Legendarisch waren zijn gevechten tegen Mike Tyson, ook al omdat die laatste in een ervan een stuk uit het oor van Holyfield beet.

   

  In 2010 maakte Holyfield op zijn 47e nog een kortstondige comeback, maar een 45e overwinning in 57 kampen zat er niet in. 10 jaar later wil de Amerikaan de handschoen letterlijk nog eens opnemen. "The Champ is back!", kondigt hij aan op zijn sociale media.

   

  De opbrengst van het gevecht gaat naar Unite4OurFight, een organisatie die kinderen helpt die op welke manier dan ook getroffen zijn door het coronavirus. Een tegenstander werd nog niet aangekondigd, maar veel fans dromen al van een nieuwe kamp tegen zijn oude rivaal Tyson. De 53-jarige zinspeelde 2 weken ook al op een soortgelijke comeback.