Nederlandse regering blijft op 1 september mikken voor sportmanifestaties

  Premier Mark Rutte.

  In Nederland is het doek al gevallen over de huidige voetbalcompetitie. Sportwedstrijden zijn er tot 1 september verboden, maar de Nederlandse regering wil vanaf die datum alle sporten weer toestaan. 

  In Nederland hebben ze al even een beslissing genomen over het lot van de voetbalploegen, al legt lang niet elke club zich neer bij het verdict van de Nederlandse voetbalbond.

   

  De competitie werd definitief gestaakt omdat het Nederlandse kabinet evenementen, waar ook het voetbal onder valt, verboden had tot 1 september.

   

  De Nederlandse regering maakte vanavond bekend dat het nog altijd streeft om vanaf 1 september weer betaald voetbal in Nederland toe te laten. Dan zouden ook alle sporten weer zijn toegestaan, als de maatregelen tegen het coronavirus dat uiteraard toelaten.

   

  Grote evenementen zijn vanaf 1 september nog niet toegestaan. Dat betekent dat er na 1 september vooralsnog geen toeschouwers welkom zijn bij de profclubs uit de Eredivisie en de tweede afdeling.

   

  Veel clubs uit de Eredivisie zijn de afgelopen week weer voorzichtig begonnen met trainen, in kleine groepjes en met voetballers die 1,5 meter afstand van elkaar houden.