Het BAS velt nog geen verdict in licentiedossier van Moeskroen

  Het was vandaag erop of eronder voor Moeskroen in zijn strijd voor een licentie voor volgend seizoen. Moeskroen verdedigde zich 4 uur bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar zal pas later deze week het oordeel van het BAS vernemen. 

  Moeskroen heeft een abonnement op zittingen bij het BAS voor zijn licentiedossier. De vaste klant moest vandaag voor de 5e keer in 6 jaar zijn dossier verdedigen nadat de Licentiecommissie een maand geleden het slechte nieuws had meegedeeld.

   

  Moeskroen kroop de voorbije jaren steevast door een klein gaatje, maar deze keer oogt de situatie nog wat zorgwekkender. De club uit 1A moest vandaag bij het BAS eerst en vooral de precaire financiële situatie proberen uit te klaren, want volgens de Licentiecommissie is de continuïteit niet gegarandeerd.

   

  Maar vooral de vermeende invloed van makelaars kan Les Hurlus deze keer zuur opbreken. De voorbije jaren werd meermaals geopperd dat makelaars de touwtjes in handen zouden hebben bij Moeskroen, wat door de FIFA al enkele jaren verboden is.

   

  Moeskroen bleef evenwel nooit haperen bij het BAS, al zouden er nu wel concrete bewijzen op tafel liggen. Tijdens een zitting van 4 uur heeft Moeskroen die argumenten proberen te ontkrachten, maar een uitspraak van het BAS is er nog niet. Ten laatste op 10 mei moet het BAS zich uitspreken.

   

  Het oordeel van het BAS en een eventuele zoveelste ontsnappingstruc van Moeskroen wordt ook door andere clubs met argusogen gevolgd. Zo zou Waasland-Beveren kunnen profiteren van een eventuele "njet" van het BAS. Als Moeskroen zijn licentie niet krijgt, dan blijft (degradant) Waasland-Beveren in 1A.