Mathieu van der Poel: "Ergens wel ontgoocheld dat ik Tour niet mag rijden"

  Van der Poel zet zijn zinnen dit najaar op de Vlaamse en Italiaanse klassiekers.

  Gisteren maakte Tour-baas Christian Prudhomme duidelijk dat er geen extra teams worden uitgenodigd naar de Tour. Dus ook niet de ploeg van Mathieu van der Poel. "Er zijn genoeg andere klassiekers waarin ik me kan tonen", zegt Van der Poel.

  Mathieu van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Fenix droomden er de voorbije maand even van om deel te nemen aan de Tour de France.

   

  "Maar er zullen geen extra ploegen uitgenodigd worden naar de Tour", zei Tour-baas Christian Prudhomme gisteren.

   

  "Ik ben ergens wel ontgoocheld dat ik de Tour niet mag rijden. Normaal zou ik dat niet zijn. Het zag ernaar uit dat de Tour het enige grote evenement zou zijn op de hertekende wielerkalender", reageert Van der Poel in Extra Time Koers.

   

  "Maar als de kalender blijft zoals die nu is, denk ik dat ik nog genoeg andere grote klassiekers heb waarin ik me kan tonen."

   

  Nu Alpecin-Fenix geen grote rondes rijdt, kan Van der Poel de Vlaamse en de Waalse klassiekers eventueel combineren. "De Vlaamse en Italiaanse koersen zullen sowieso de voorrang krijgen. Over de Waalse klassiekers heb ik nog niet nagedacht."

  Van der Poel: "Normaal zou ik niet ontgoocheld geweest zijn"

  Herbekijk de integrale uitzending van Extra Time Koers