"Je kunt als voetbalclub toch niet al dat testmateriaal opeisen?"

  Extra Time

  Frank Raes ontving Filip Joos, Peter Vandenbempt en Gert Verheyen vanuit zijn kot voor een extra Extra Time.

  Terwijl de competitie in Frankrijk, Nederland en meer dan waarschijnlijk ook België definitief is stopgezet, denken ze er in Spanje, Italië en vooral Duitsland aan om stilaan opnieuw te beginnen. "Ik kan er met mijn verstand niet bij", klinkt het bij het panel van Extra Time.

  In Duitsland heeft de overheid vandaag het licht op groen gezet om de competitie over 10 dagen weer op te starten. "Ik kan daar met mijn verstand niet bij, maar ik heb vertrouwen in de Duitsers als het op organisatie aankomt", zegt Peter Vandenbempt in Extra Time.

   

  "Er staat heel wat op het spel, 800 à 900 miljoen euro aan tv-rechten. Dan is het logisch dat je dit soort beslissingen neemt. Maar het zal vreemd zijn dat er op nauwelijks 100 kilometer van België plots wél gevoetbald zal worden."

   

  "De vraag is wel: voor hoelang? Stel dat een speler, die vlak ervoor nog in een strafschopgebied rondom 20 spelers heeft gestaan, positief test. Moeten die 2 ploegen dan in quarantaine? Dat wordt een heel moeilijke oefening. Maar misschien komen wij eind juli weer samen en hebben die Duitsers tegen dan al die matchen probleemloos afgewerkt."

   

  Filip Joos werpt nog iets anders op: "Je kunt de competitie enkel weer beginnen als alle spelers veelvuldig getest worden. Maar kun je al dat testmateriaal wel opeisen als voetbalclub? Ik vind van niet. Het is niet normaal dat Cristiano Ronaldo in Italië 8 keer getest zou worden en Giovanni met de pet nooit."

  Het is niet normaal dat Cristiano Ronaldo 8x getest wordt en Giovanni met de pet nooit.

  Filip Joos

  Verheyen: "Ik zou als speler al lang geen zin meer hebben"

  Ook de voetballers zelf staan niet allemaal te springen om te herbeginnen, zo bekende Birger Verstraete onlangs. "Ik zou het daar als speler ook mentaal moeilijk mee hebben", zegt Gert Verheyen.

   

  "Je hebt 2 soorten spelers: zij die hongerig zijn en zin hebben om nog te spelen en zij die de gezondheid van hun familie en zichzelf op de 1e plaats zetten. Voor hen zal dit aanvoelen als een risico."

   

  "In de maatschappij heb je ook mensen die er angstig mee omgaan en mensen die er makkelijk mee omgaan. Ik zou zelf niet angstig zijn, maar ik zou toch ook al lang geen zin meer hebben om voort te voetballen."

  "Clubs kunnen niet al dat testmateriaal opeisen"

  "Ik kan er met mijn verstand niet bij"