En plots begint de bal te rollen: ook Turkije, Servië en Kroatië plannen rentree

  In België lijkt het voetbalseizoen ingeblikt door de coronacrisis, in Duitsland wordt er (normaal gezien) vanaf midden mei weer gevoetbald. Dat laatste voorbeeld wordt ook in andere competities gevolgd.

  De Turkse voetbalinstanties communiceerden vandaag dat de Turkse competitie op 12 juni weer uit de startblokken mag schieten. Eind juli zou het seizoen volledig voltooid moeten zijn. Het voetbal lag er sinds 19 maart stil.

   

  In Turkije wordt normaal gezien ook de finale van de Champions League gespeeld. Gaststad is Istanbul en aan dat scenario wordt voorlopig niet geraakt.

   

  Wie de komende maanden voetbal wil zien, kan ook op de Servische competitie afstemmen. In Servië is 30 mei de richtdatum.

   

  Enkel de laatste 4 speeldagen van de competitie zullen worden afgewerkt. De play-offs worden geschrapt, waardoor 20 juni de einddatum is. Nog in juni wordt ook de eindfase van de bekercompetitie gespeeld.

   

  De titel lijkt een formaliteit voor Rode Ster Belgrado, dat een voorsprong heeft van 11 punten op rivaal Partizan Belgrado.

   

  En ook in Kroatië begint het te kriebelen. Daar wordt er wellicht vanaf 30 mei gevoetbald. Bekervoetbal moet het opstapje zijn, de competitie wordt weer in gang geduwd vanaf 6 juni.