Zuid-Koreaanse sportwereld trekt zich weer op gang: met cheerleaders en videowall

  Baseballen zonder publiek, zullen wij daar hier ook moeten aan wennen?

  Nadat het enkele maanden geleden als een van de eerste brandhaarden van het coronavirus in lockdown is gegaan, knoopt Zuid-Korea weer stilaan aan met professionele sport. Vandaag gaat de baseballcompetitie van start, vrijdag is er ook weer voetbal in de K-League en volgende week golf.

  Vijf baseballwedstrijden bijten de spits af. De openingsmatch van het nieuwe seizoen ging tussen SK Wyverns en Hanwha Eagles. In het Munhak Baseball Stadium in Incheon zat evenwel geen publiek. In de plaats hingen op enkele tribunes banners van fans met een mondmaskers.


  En er gelden nog wel meer strenge coronamaatregelen. Zo moeten de spelers mondmaskers dragen, behalve op het veld en op de bank. Voor de wedstrijd wordt 2 keer hun lichaamstemperatuur gemeten. Er mogen geen handen geschud worden en ook de high fives blijven achterwege om de fysieke contacten tot een minimum te beperken.

  Sfeermakers: banners met fans, cheerleaders en videowall met thuiskijkers

  De thuisploeg probeerde wel voor een beetje sfeer te zorgen met dus de banners van de fans - met mondmasker welteverstaan. Vier cheerleaders - met mondmasker - zorgden voor wat entertainment én op een grote videowall werden beelden getoond van supporters die van thuis hun team aanmoedigden.

   

  De Amerikaanse sportzender ESPN zal wekelijks 6 wedstrijden uit de Koreaanse baseballcompetitie uitzenden om zo de Amerikaanse fans tegemoet te komen die al weken zonder baseball zitten.


  Dankzij een agressieve teststrategie kon de regering in Seoel de voorbije maanden het virus in Zuid-Korea enigszins binnen de perken houden. Vandaag waren er slechts 3 nieuwe gevallen, wat het totaal op 10.804 brengt. 252 mensen in Zuid-Korea overleefden de longaandoening niet.

  Meer foto's van SK Wyvers-Hanwha Eagles