Sporza Retro: kijk straks naar de triomf op de Stelvio van Thomas De Gendt

  Thomas De Gendt triomfeert op de Stelvio.

  Vandaag is Sporza Retro terug. U kunt kijken naar de memorabele ritzege van Thomas De Gendt op de Stelvio in de Ronde van Italië van 2012. Kijk vanaf 15u naar Eén of met livestream op onze website of app.

  Uitslag van de poll:

  1. 2012: Thomas De Gendt wint op de Stelvio na monsterlijke raid - 74%
  2. 2015: Iljo Keisse verschalkt peloton in slotrit en eert Weylandt - 14%
  3. 2000: Axel Merckx wint ondanks valpartij voor de ogen van zijn vader - 12%

   

  Totaal aantal stemmen: 18.655

  2000: valpartij kan Axel Merckx niet deren

  "Wielrennen is vallen en weer opstaan", zei Axel Merckx na de rit en dat was een mooie samenvatting. In een zware en lange rit naar Prato zit Merckx in de goeie vlucht, maar hij belandt in het decor in een gevaarlijke afdaling.

   

  Na een lange achtervolging keert onze landgenoot terug in de kopgroep en in de slotkilometer slaat hij zijn slag. Vader Eddy zit naast Michel Wuyts in de commentaarcabine en dat levert heerlijke momenten op.

  2012: De Gendt zet de Giro op zijn kop op de Stelvio

  In de voorlaatste rit van de Giro gebruikt Thomas De Gendt de Mortirolo als springplank voor een memorabele raid. HIj raapt vroege vluchters op en schudt die van zich af op de steile flanken van de Stelvio. Tussen de sneeuwmuren rondt hij een van zijn kabinetstukjes prachtig af.

  2015: Keisse verschalkt de sprintersploegen in Milaan

  Een vlakke slotrit van een grote ronde in een grootstad lijkt altijd uit te monden op een massasprint, maar af en toe slaagt een enkeling erin om die ballon te doorprikken.

   

  Samen met Luke Durbridge slaagt Iljo Keisse daarin en in het sprintje is onze landgenoot baas. Hij draagt zijn onverwachte overwinning op aan zijn overleden vriend Wouter Weylandt.