Oostendse basketbalploegen worden verenigd in Basket@Sea

  Filou Oostende is 1 van de 4 clubs die verenigd worden onder de noemer Basket@Sea.

  Vier Oostendse basketbalploegen, waaronder landskampioen Filou Oostende, willen samenwerken en een vennootschap oprichten om zo nieuwe investeerders aan te trekken.

  De Oostendse basketbalploegen willen samen de grootste basketfamilie aan de kust vormen en van een vzw sportorganisatie uitgroeien naar een echt sportbedrijf.  

   

  Het vennootschap Basket@Sea zal bestaan uit de Oostendse meisjes- en vrouwenploegen, jongensploegen en niet-professionele ploegen, rolstoelbasket en G-basketbalspelers en de professionele herenploeg en basketschool Filou Oostende.

   

  Daarnaast wil de basketfamilie elke speler op zijn of haar niveau laten spelen. "Wie recreatief wil spelen, moet dit kunnen op alle niveaus. Wie wil excelleren, moet de beste begeleiding krijgen om telkens een stapje hoger te kunnen zetten", klinkt het.   

   

  Verder willen de ploegen op administratief, organisatorisch, maatschappelijk en innovatief vlak samenwerken om te evolueren naar een sterke organisatie. Op 1 juli start het besloten vennootschap Basket@Sea op.

   

  "Deze stap is noodzakelijk om nieuwe investeerders aan te trekken en de strategie op lange termijn vorm te geven. De gesprekken met de investeerders zijn volop bezig en verlopen gunstig", zegt Johan Verborgh, voorzitter van Filou Oostende.