Lotte Kopecky kijkt uit naar 1e Parijs-Roubaix: "Die koers moet me liggen"

  Lotte Kopecky is aangenaam verrast door de nieuwe vrouwenkalender.

  Verrassing op de hertekende wielerkalender voor de vrouwen, want daar prijkt voor het eerst Parijs-Roubaix (25 oktober) op. "Ik rijd graag over kasseien en ik heb er de lichaamsbouw voor", zegt Lotte Kopecky, die in oktober een doel wil maken van de Hel.

  Kopecky: "Een opkikker in deze periode"

  Nog nooit vond er een Parijs-Roubaix voor vrouwen plaats. Het was dan ook een mooie ontdekking voor de rensters om de Hel op de hertekende kalender te zien staan.

   

  "Ook ik ben verrast", zegt Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies). "Ik had gedacht dat het nog even zou duren vooraleer de 1e vrouweneditie van Parijs-Roubaix zou worden georganiseerd. Maar dat dat al dit najaar zal zijn, is een opkikker in deze periode."

   

  Kopecky verwacht dat ze op 25 oktober een rol kan spelen op de Franse kasseien. "De Ronde van Vlaanderen ligt me door de korte explosieve hellingen. En Parijs-Roubaix zou me ook heel goed moeten liggen."

   

  "Ik rijd graag over de kasseien en ik heb er de lichaamsbouw voor. Als het dan nog eens zou regenen, is het helemaal goed. Maar ik denk dat Parijs-Roubaix al lastig genoeg is zonder regen."

   

  Wie beschouwt Kopecky als haar grote concurrenten in de eerste Hel? "Chantal Blaak lijkt me ook een type dat dat echt goed kan, net als Ellen van Dijk en Lucinda Brand."

  Als het dan nog eens zou regenen, is het helemaal goed. Maar ik denk dat Parijs-Roubaix al lastig genoeg is zonder regen.

  Lotte Kopecky

  "Opnieuw uitstel zou een echte domper zijn"

  Over de rest van de kalender is Kopecky ook positief. "Ik zal geen last hebben van overlapping. De nadruk ligt vooral op oktober, met alle voorjaarskoersen. In augustus en september zijn er heel mooie voorbereidingskoersen voor die drukke periode."

   

  Hoe gaat Kopecky eigenlijk om met het feit dat ze nu niet kan koersen? "Ik heb nog een hele winter competitie gereden op de piste. Dat is toch nog een verschil met rensters die nog maar nauwelijks of geen wegwedstrijden hebben kunnen rijden dit seizoen."

   

  "Nadat bekend was dat de Spelen uitgesteld waren, heb ik de klik snel kunnen maken. Ik heb nu de mogelijkheid om een fatsoenlijke break te nemen, wat anders nooit mogelijk is. Ik probeer deze periode dus positief te bekijken."

   

  "Laat ons hopen dat we in augustus kunnen beginnen aan het seizoen. Als het weer uitgesteld wordt, dan zou dat wel een echte domper zijn."