Kim Huybrechts haalt hoofdtabel PDC Home Tour niet

  " "

  Kim Huybrechts (archief).

  Kim Huybrechts (PDC-36) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de hoofdtabel van de PDC Home Tour. Onze dartende landgenoot won vanuit zijn kot in Nijlen 2 van de 3 groepsduels en moest zijn meerdere erkennen in de ongeslagen Engelsman Stephen Bunting (PDC-17). Enkel de groepswinnaar stootte door.

  Huybrechts begon sterk met 5-2-winst tegen de Engelsman Nathan Derry (PDC-96). In zijn tweede partij verloor hij echter met 5-1 van een subliem spelende Bunting, de BDO-wereldkampioen van 2004.

   

  Huybrechts herpakte zich met een topduel tegen de Oostenrijker Harald Leintinger. Zo werd het 5-1 voor Huybrechts, die een gemiddelde wierp van 101.79 per drie darts. Bunting zette in zijn slotwedstrijd echter probleemloos zijn landgenoot Nathan Derry met 5-1 aan de kant.

   

  "Stephen wierp een beter gemiddelde en was de verdiende winnaar", verklaarde Huybrechts. "De voorbije maanden heb ik al veel geoefend en ik voel dat het vormpeil in stijgende lijn gaat. Nu is het afwachten wanneer de grote toernooien terug van start kunnen gaan. Hier sta ik zonder publiek te spelen en dat is toch anders. Ik speel normaal mijn beste wedstrijden op de grote podiums."

  Tweets over de dartavond: