Frans kampioenschap op de weg verhuist naar oktober

  Warren Barguil is de Franse kampioen op de weg.

  Warren Barguil (Arkea-Samsic) mag nog wat langer rondfietsen met de Franse tricolore. Het Frans kampioenschap is namelijk uitgesteld van augustus naar oktober.

  De UCI liet bij de bekendmaking van de nieuwe kalender weten dat een alternatieve datum mag voorgesteld worden voor nationale kampioenschappen als de voorziene periode (20-23/08) niet mogelijk blijkt te zijn.

   

  Tot 1 september zijn bijeenkomsten met meer dan 5.000 personen in Frankrijk verboden. "Daardoor zullen we de Franse kampioenschappen op de weg in Plumelec verplaatsen naar oktober", zegt de vicevoorzitter van de Franse wielerfederatie aan Le Télégramme.

   

  "In oktober zullen we onvermijdelijk tegenover een monument geprogrammeerd staan. We weten wel al dat de Franse kampioenschappen niet tijdens het weekend van Parijs-Roubaix (25 oktober) zullen doorgaan."

   

  De Ronde van Vlaanderen staat op 18 oktober op het programma, een week eerder is het de beurt aan Gent-Wevelgem. In het eerste oktoberweekend staat Luik-Bastenaken-Luik op de kalender.

  Wat met het BK?

  23 augustus is normaal gezien de datum waarop het BK gereden wordt in Anzegem. Maar dat is nog verre van zeker.

   

  "Blijft onze datum behouden op 23 augustus, dan zitten we nog met de maatregelen die de nationale overheid getroffen heeft", zei de organisatie van het BK in Anzegem enkele weken geleden.

   

  "Het lijkt me moeilijk dat wij een BK, waarop ook een massa volk wordt verwacht, zullen organiseren voor 31 augustus."