Ga naar de inhoud

Eibar ongerust over hervatting seizoen: "Willen geen nieuwe uitbraak veroorzaken"

Eibar staat 16e in La Liga.

De spelers en sportieve staf van de Spaanse club Eibar zijn niet happig om het voetbalseizoen te hervatten. "We zijn bang om er opnieuw aan te beginnen omdat we niet in staat zullen zijn de eerste aanbeveling van de experts na te leven, namelijk 1,5 meter afstand van elkaar houden", schrijft Eibar.

La Liga hoopt vanaf half juni de competitie te hervatten achter gesloten deuren.  

 

Sinds vandaag worden profvoetballers in Spanje getest op het coronavirus. 48 uur na het verkrijgen van een negatief resultaat kunnen ze de training hervatten. 

 

Toch is de Baskische club Eibar (16e in de stand) heel ongerust over de hervatting van de competitie. "We maken ons zorgen over het feit dat we, door te doen wat we het leukst vinden, het coronavirus kunnen oplopen, onze familie en vrienden kunnen infecteren en aan een nieuwe uitbraak van de epidemie kunnen bijdragen met vreselijke gevolgen voor de hele bevolking", klinkt het in een statement.

 

"De prioriteit moet de gezondheid van iedereen zijn. Het wordt tijd dat dat idee in de feiten tot uiting komt, en niet alleen met woorden. Alleen met die duidelijke vooronderstelling zou het zinnig zijn de competitie te hervatten. Wij vragen garanties. Wij vragen verantwoordelijkheid." 

 

"Het klopt dat miljoenen werknemers opnieuw aan het werk zijn. En zij krijgen veel minder aandacht en minder gezondheidszorg dan ons. Velen zonder minimale garanties. Dat is niet eerlijk, daarvan zijn we ons bewust. We zijn bevoordeeld."

 

"Wij zijn voetballers, maar eerst en vooral zijn we mensen. En net als de meesten in de samenleving zijn we bezorgd om de gezondheidssituatie."