Seraing laat weten dat BAS "gunstig advies" geeft voor 1B-licentie

  RFC Seraing

  Amateurclub RFC Seraing heeft met succes zijn licentiedossier verdedigd voor het BAS.  De club meldt dat ze een gunstig advies heeft gekregen, zowel voor de licentie voor de nationale amateurklasse als voor 1B. "De toekenning is slechts een formaliteit", zegt voorzitter Mario Franchi.

  Begin april besliste de Licentiecommissie van de voetbalbond om Seraing terug te zetten naar de tweede amateurklasse. De club kon in eerste zit niet alle betaalbewijzen van lonen voorleggen en kreeg daarom geen licentie.

   

  "Het ging om een achterstallig bedrag van 1.000 euro. Dat is intussen al een tijdje opgelost", legt voorzitter Franchi uit. Vandaag volgde via videoconferentie dan de hoorzitting bij het BAS.

   

  Om ook voor 1B in aanmerking te komen, voegde Seraing voor het BAS tevens financiële garanties van de Franse moederclub FC Metz toe aan het licentiedossier. Licentiemanager Nils Van Brantegem gaf op basis daarvan een gunstig advies.

   

  "Het BAS had geen bijkomende vragen. De zitting duurde amper 5 minuten", aldus Franchi. "De toekenning van de 1B-licentie lijkt slechts een formaliteit. Dinsdag of woensdag volgt wellicht de officiële bevestiging."

  "We zijn klaar voor 1B, we zullen zien wat er gebeurt"

  Of Seraing volgend seizoen toetreedt tot 1B valt nog af te wachten. Deinze, kampioen in Eerste Amateur, neemt in de Proximus League de plek in van het failliete Sporting Lokeren.

   

  Zes andere profclubs (Standard, KV Oostende, Moeskroen, Lommel, Roeselare en Virton) hopen hun licentie via het BAS alsnog te krijgen. Als een van die clubs daar niet in slaagt, profiteert Seraing (3e in Eerste Amateur) daar in principe als eerste van.

   

  Daarna komen RWDM en Lierse Kempenzonen in aanmerking. Ook Patro Eisden, dat nog voor het BAS moet verschijnen, kan zich nog tussen Seraing en RWDM in de wachtrij plaatsen. "We zijn in elk geval klaar voor 1B. Daar hebben we de voorbije weken alles voor gedaan. We zullen wel zien wat er gebeurt",  zegt Franchi.