Sassuolo begint als eerste Italiaanse voetbalclub weer met training

  Lukas Haraslin van Sassuolo op training.

  Als eerste club uit de Serie A heeft Sassuolo de training hervat. In kleine groepjes en elk op een half voetbalveld werkten de spelers loopoefeningen af. De Serie A hoopt nog altijd de competitie te kunnen afwerken.

  De spelers van Sassuolo meldden zich maandag in kleine groepjes op het trainingscomplex. Op videobeelden is te zien dat zes spelers, verspreid over drie velden, loopoefeningen doen.

   

  Sassuolo laat ieder uur zes spelers toe op het complex. Ver uit elkaar doen ze daar hun oefeningen. Groepstrainingen zijn tot 18 mei verboden. Mogelijk kunnen de Italiaanse clubs daarna wel weer wat voetbalinhoudelijke oefeningen in groepsverband gaan doen.

   

  De komende dagen gaan meer Italiaanse voetbalclubs de draad weer oppikken, zoals koploper Juventus, de club van onder meer Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo.

  Bekijk een filmpje en foto's van de trainingen bij Sassuolo

  Italië behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door het coronavirus. Volgens de laatste officiële cijfers zijn er 28.884 mensen overleden aan het virus. De laatste wedstrijd in de Serie A is van 9 maart. Sassuolo won toen met 3-0 van Brescia. In de Serie A staan nog twaalf speelrondes, plus enkele inhaalwedstrijden op het programma.