Ga naar de inhoud

Hoe zien organisatoren rittenkoers Nuyens? "Onhaalbaar" & "Koersen verliezen karakter"

Sprinten in de Schaal Sels

Nick Nuyens zou graag de resterende 4 manches van de Bingoal Cycling Cup bundelen in een rittenkoers in juli of augustus. Maar hoe denken de organisatoren van die wedstrijden zelf over dat idee?

Schaal Sels en Memorial Rik Van Steenbergen: "Karakter gaat verloren"

2 van de 4 manches, namelijk de Schaal Sels en de Memorial Rik Van Steenbergen, worden georganiseerd door de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem.

 

"Als er een initiatief komt van de Bingoal Cycling Cup, zullen we daar onze schouders onder zetten", zegt voorzitter Ben Simons. 

 

"Maar als onze koersen al kunnen plaatsvinden dit jaar, zal dat op een heel andere schaal zijn. We zullen geen wedstrijd kunnen organiseren van 200 kilometer van punt A naar punt B. Want al die gemeentes en politiekorpsen zullen daar niet staan voor te springen."

 

"We willen meewerken als er een rittenkoers komt met de 4 resterende manches van de Bingoal Cycling Cup. Maar onze koersen zullen dan wel in een afgeslankte versie gereden worden. En dan kun je onze wedstrijden nog moeilijk de Schaal Sels en de Memorial Rik Van Steenbergen noemen. Dat zijn wedstrijden met een eigen karakter. En dat gaat verloren als we daar een veel slankere versie van organiseren."

 

Simons wil vooral dat de veiligheid en de gezondheid van toeschouwers en medewerkers gegarandeerd is. "Het zou spijtig zijn als we een jaartje moeten overslaan met onze koersen. Maar het is beter zo, dan dat we voor altijd spijt hebben dat we de koersen hebben laten doorgaan met alle gevolgen vandien."

VIDEO: Broer van Elia Viviani wint Schaal Sels 2019

Koolskamp Koers: "Voor ons is dat onhaalbaar"

De overige manches zijn Dwars door het Hageland (in handen van Nick Nuyens) en Koolskamp Koers, dat al 104 edities telt.

 

Maar in Koolskamp vinden ze het idee van een rittenkoers in juli of augustus onhaalbaar. "Tot eind augustus mogen er geen massa-evenementen plaatsvinden in België. Dat betekent dat we geen toeschouwers en VIP's kunnen ontvangen aan de aankomst", zegt voorzitter Paul Haspeslagh.

 

"Bovendien zou die rittenkoers waarschijnlijk plaatsvinden in de verlofperiode, waardoor we ook een gebrek aan medewerkers zullen hebben."

 

"Tegen juli of augustus kunnen we ook niet klaar zijn met de voorbereiding van onze wedstrijd. We liggen al sinds 2 maart stil en de sponsoring is nog helemaal niet rond. Hoe kunnen we onze koers dan financieel organiseren?"

 

"Maar we zullen eerst nog de kalender afwachten vooraleer we een definitief standpunt innemen."

VIDEO: Sterke Steimle verrast sprinters in Koolskamp Koers 2019