Red Lions hebben training hervat: "Het was voor iedereen wat onwennig"

  De spelers werden in kleine groepjes ingedeeld.

  Voor de nationale hockeymannen was het een speciale dag. Zij kwamen voor het eerst sinds de coronacrisis samen om te trainen. "Je voelt dat er na 7 weken roest in je benen zit", zegt Loïck Luypaert.

  Luypaert: "Fantastisch leuk om weer op veld te staan"

  Voor het eerst in 7 weken hebben de Red Lions weer een training op een hockeyveld mogen afwerken. "Het was een speciale dag", vertelt Loïck Luypaert.

   

  "Het was van mijn 14e geleden dat ik zo lang geen hockeystick meer heb aangeraakt. Voor iedereen voelde het wat onwennig om weer op het veld te staan."

   

  "Maar we mochten eindelijk weer samen trainen en deden dat in 3 groepen van 10 spelers. Ik heb daardoor maar 2/3e van de ploeg gezien."

   

  Welk gevoel had Luypaert tijdens zijn 1e training? "Je voelt na 7 weken natuurlijk dat er roest in je benen zit. Je draait minder snel en die balcontacten zijn nog niet helemaal zuiver. Maar het was fantastisch leuk om weer op het veld te staan."

   

  Hoe was het om te trainen met alle nodige voorzorgsmaatregelen? "Het was natuurlijk wennen. Maar onze staf heeft een goed principe uitgezocht. Zo wordt het veld in 4 kwarten verdeeld en per kwart worden de spelers in groepjes van 3 ingedeeld."

   

  "Er staat ontsmettingsgel, iedereen heeft zijn eigen plekje om zijn sportzak neer te zetten en zo zijn er nog een aantal maatregelen."

   

  "In duel gaan mogen we niet, dus oefenen we de basistechnieken. We zullen dat zo goed mogelijk proberen vol te houden. En hopelijk mogen we over x aantal tijd toch weer in duel gaan."

  Bekijk beelden van de 1e training van de Red Lions

  "We gaan deze uitdaging gewoon aan"

  Heeft het lang gewogen op de spelersgroep dat ze niet naar de Spelen kunnen deze zomer? “We beseften allemaal dat er geen andere keuze was dan de Olympische Spelen uit te stellen", zegt Luypaert.

   

  "Hopelijk kunnen de Spelen volgend jaar wel doorgaan. Het zou wel een klein drama zijn als dat niet het geval is."

   

  "Maar eerst zullen we nu een zestal weken opbouwen. Daarna hebben we weer 3 weken vrij om weer 6 weken op te bouwen. Tegen dan zijn we ergens midden augustus. Dan gaan de clubs weer van start en zitten we weer in een

  preolympisch jaar. We beginnen dan ook weer aan de 7 maanden voorbereiding, die we voor de coronacrisis al afgewerkt hadden."

   

  Luypaert is in elk geval gemotiveerd. "We zullen nu elke dag hard werken om beter uit deze crisis te komen. Het is een uitdaging in een periode als deze. En we gaan die uitdaging gewoon aan."

  Luypaert: "Het was een bizarre, maar heel leuke training"