Geen nieuwe besmettingen bij Keulen: "Opnieuw training in kleine groepjes"

  Vorige week testten drie personen positief bij Keulen.

  De Duitse eersteklasser FC Keulen heeft bij een tweede testronde op het coronavirus geen nieuwe positieve gevallen gevonden. "De hele ploeg en staf werd getest", laat de club van Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete weten. "We zullen vanaf vandaag dus opnieuw trainen in groepjes."

  Donderdag testten twee spelers en een kinesist van FC Keulen positief op het coronavirus. Gisteren was er een tweede testronde bij de club. Die heeft dus geen nieuwe besmettingen met het coronavirus aan het licht gebracht.

   

  "Zondag werden de hele ploeg en staff getest op COVID-19. Alle tests werden door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerd en waren negatief."

   

  "Vandaag zal ons team dus opnieuw trainen in groepjes, volgens de richtlijnen van de Duitse Voetballiga DFL. Die stelt dat enkel spelers die twee keer op rij negatief getest hebben de toelating krijgen om te spelen en te trainen. Die training vindt plaats achter gesloten deuren.

   

  Verder benadrukte FC Keulen dat het de beslissing van de bevoegde gezondheidsexperts was om slechts de drie besmette personen in quarantaine te plaatsen.