Evra over doodsbedreigingen: "Mensen sliepen voor m'n huis en volgden me overal"

  Suarez (Liverpool) en Evra (United) stonden in 2011 meerdere keren tegenover elkaar.

  De familie van Patrice Evra heeft in 2011 maandenlang met angst geleefd. Evra had namelijk doodsbedreigingen gekregen, nadat Luis Suarez hem racistisch beledigd had.

  Eind 2011 kreeg Luis Suarez een schorsing van 8 wedstrijden van de Engelse voetbalbond door "wangedrag" tegenover Patrice Evra in een wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool. Suarez had zich racistisch uitgelaten over de Fransman.

   

  Liverpool nam het toen publiekelijk op voor Suarez, waardoor de rivaliteit tussen beide teams nog meer oplaaide en bepaalde supporters Evra als mikpunt namen.

   

  De Fransman onthulde vandaag in een podcast van Manchester United dat Liverpool-fans hem toen met de dood bedreigden.

   

  "Enkelen zeiden: "We zitten in de gevangenis, wij zijn Liverpool-fans. Als we hieruit komen, zullen we jou en je familie vermoorden.""

  Na die dreigbrieven werd Evra 2 maanden beschermd door veiligheidsmensen. "Ze sliepen voor mijn huis. Overal waar ik naartoe ging, volgden ze me. Het was een moelijke periode, maar ik was niet bang."

   

  "Mijn familie was wel bang, mijn vrouw en mijn broer. Ik kon niet begrijpen waarom mensen me zo haatten. Ze kenden de waarheid niet."

  Enkelen zeiden: "We zitten in de gevangenis, wij zijn Liverpool-fans. Als we hieruit komen, zullen we jou en je familie vermoorden."

  Patrice Evra