"Duitse deelstaten zijn voorstander van hervatting Bundesliga vanaf 15 mei"

  Mogen Thorgan Hazard, Axel Witsel en co half mei weer matchen spelen?

  Mogen Thorgan Hazard, Axel Witsel en co half mei weer matchen spelen?

  Zal er over anderhalve week weer gevoetbald worden in Duitsland? Persagentschap Reuters weet dankzij bronnen binnen de Duitse politiek dat de Bundesliga woensdag de toelating zal krijgen om half mei de competitie te hervatten.

  De clubs uit de Bundesliga hebben de training ondertussen allemaal hervat. Bijna alle teams hebben hun voetballers laten testen op COVID-19. Spelers trainen nog in kleine groepjes, onder strikte voorwaarden.

   

  Bondskanselier Angela Merkel en de overheden van de 16 Duitse deelstaten spreken zich woensdag officieel uit over een mogelijke herstart van de voetbalcompetitie. 

   

  Maar volgens persagentschap Reuters is de uitkomst al bekend. "De Duitse deelstaten hebben er geen problemen meer mee dat de Bundesliga vanaf 15 mei zonder publiek op de tribunes wordt hervat", meldt Reuters op basis van bronnen binnen de Duitse politiek.

   

  Bayern München is na 25 van de 34 speeldagen koploper in de Bundesliga. Nummer twee Borussia Dortmund volgt op 4 punten.